Goedkope screens

Hoe onderhoud ik mijn zonwering?

U heeft net zonwering producten aangeschaft en daar wilt u natuurlijk zo lang mogelijk van blijven genieten. Dan is uw vraag natuurlijk wat kan ik zelf doen aan onderhoud voor mijn zonwering producten?

Het is per product verschillend wat u kunt doen aan onderhoud voor uw zonwering. In deze blog behandelen we het onderhoud van deze producten:

  • Rolluiken
  • Screens
  • Knikarmschermen/uitvalschermen

Rolluiken:

Het is belangrijk dat je je rolluiken het juiste onderhoud geeft op het juiste moment, ze beschermen inmiddels je kostbare bezittingen. Het onderhoud bestaat voornamelijk uit het schoonmaken van de lamellen, geleiders en kast. Wij raden aan om geen agressieve, bijtende of schurende schoonmaakmiddelen te gebruiken. Mocht u nog op zoek zijn naar een goed schoonmaakproduct kunnen wij u hier van voorzien. Gebruik ook een zachte spons en een hogedrukspuit alleen gebruiken op de aluminium delen. Liever niet op de mechanische delen.

Vergeet de binnenkant van het rolluik niet!

Het lijkt moeilijker dan het eigenlijk is! De Binnenkant van een rolluik schoonmaken doet u het beste door de voorkap van het rolluik te verwijderen. Doe het rolluik helemaal omlaag en daarna stukje voor stukje omhoog. U ziet nu de binnenkant langzaam voorbij komen deze kunt u zo gemakkelijk schoonmaken. PAS OP dat u niet teveel water gebruikt bij de elektrische toevoer naar binnen. Hierdoor zou kortsluiting kunnen ontstaan.

Screens:

Voor het onderhoud van screens kunt u de tips van het onderhoud van een rolluik bijna in zijn geheel overnemen. Alleen heeft u nu te maken met een doek ipv lamellen .

Het doek kunt u gewoon schoonmaken met een zacht schoonmaakmiddel en een zachte spons. Het doek heeft vanaf de fabriek al een waterafstotende laag deze laag wilt u niet aantasten met een agressief schoonmaakmiddel. Wilt u uw doek echt goed schoonmaken of twijfelt u welk product nou het beste is voor uw doek. Vraag ons naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Belangrijk voor uw screendoek als het nat is dat u het altijd goed laat drogen voordat u hem naar boven laat rollen. Dit voorkomt dat het doek gaat stikken waardoor er schimmel zou kunnen ontstaan.

TIP: maak uw screen nooit schoon in de volle zon zo voorkomt u dat er vlekken in het doek komen.

Knikarmschermen/uitvalschermen:

Een knikarmscherm of een uitvalscherm heeft natuurlijk ook een doek. Dit doek is net even anders dan het doek van een screen. Het doek is stugger en laat natuurlijk helemaal geen zonlicht door.

Bij deze producten is het doek ook een stuk van de gevel verwijderd waardoor het meer kans heeft op vervuiling denk hierbij aan bladeren, vogelpoep etc. Ook hangt het doek meestal vol in de zon waardoor het veel te verduren krijgt.

De moderne doeken (die wij leveren) kunt u zonder zorgen schoonspuiten met uw tuinslang. Gebruik ook weer een zacht schoonmaakmiddel en gebruik een zachte spons om hardnekkige vervuiling te verwijderen. Let wel op: sluit het scherm pas nadat het doek goed heeft kunnen drogen zo voorkomt u een geschimmeld doek.

Scharnierende delen kunt u inspuiten met teflon spray (wd40) dit is normaal gesproken niet nodig, maar mocht u het toch gebruiken doe dit dan niet regelmatig. Hoort u iets kraken of piepen is het aan te raden om contact op te nemen met een professional.

1 Comment

  1. Marie de Jongejuli 14, 2021

    Bedankt voor het delen van de tips om mijn rolscherm te onderhouden. Ik moet inderdaad rekening houden met de mechanische delen. Wellicht huur ik iemand in die meteen een onderhoudsbeurt kan uitvoeren.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to top
Menu