Goedkope screens

Hoe onderhoud ik nieuwe mijn screens?

U heeft onlangs nieuwe screens laten monteren en daar wilt u natuurlijk zo lang mogelijk van blijven genieten. Dan vraagt u uzelf waarschijnlijk af: “wat kan ik zelf doen aan onderhoud voor mijn onlangs gemonteerde screens?”

Hoe onderhoud ik mijn nieuwe screens?

Het is belangrijk dat u uw screens het juiste onderhoud geeft, op het juiste moment. Hieronder een stappenplan hoe u de levensduur van uw nieuwe screens kunt verlengen.

Stap 1: Kies de juiste spons.

Er zijn grote misvattingen over het gebruik van verschillende sponzen. Men denkt vaak dat het gebruik van bijvoorbeeld een aluminium spons goed is, omdat de aluminium spons hardnekkige vlekken kan weghalen. Dit klopt, echter raden wij het af om een aluminium spons te gebruiken omdat dit de levensduur van het doek (en dus ook uw nieuwe screens) verkort. Wij bevelen ten allen tijde een zachte spons aan, voor het schoonmaken van uw nieuwe screens.

Stap 2: Begin met het schoonmaken van het doek.

Het schoonmaken van het doek is een belangrijke klus. Let op! gebruik geen agressieve, bijtende of schurende schoonmaakmiddelen. Het gebruik van de benoemde schoonmaakmiddelen verkorten de levensduur van uw nieuwe screens. Dat willen we natuurlijk niet hebben. Goed om te weten is dat het doek (van de screen) al vanaf de fabriek al een waterafstotende laag heeft. Deze laag wilt u niet aantasten met een agressief schoonmaakmiddel.

Mocht u geen risico willen nemen met uw nieuwe screens en weet u niet welk schoonmaakmiddel u nodig heeft, neem dan contact met ons op. Wij beschikken namelijk over speciaal schoonmaakmiddel, speciaal voor het schoonmaken van uw nieuwe screens.

Belangrijk!

Het is erg belangrijk dat u uw screen doek, wanneer deze nat is, het screen doek altijd goed laat drogen. Waarom? Anders rolt u hem nat omhoog, het doek gaat stikken en is de kans op schimmelvorming erg groot. Nog een gratis tip van ons, speciaal voor u:

TIP: maak uw screen nooit schoon in de volle zon. Zo voorkomt u dat er vlekken in het doek komen.

Scroll to top
Menu