Goedkope knikarmschermen onderhoud

Hoe onderhoud ik mijn nieuwe knikarmschermen?

U heeft onlangs nieuwe knikarmschermenuitvalschermen laten monteren en daar wilt u natuurlijk zo lang mogelijk van blijven genieten. Dan vraagt u uzelf waarschijnlijk af: “wat kan ik zelf doen aan onderhoud voor mijn onlangs gemonteerde knikarmschermenuitvalschermen?”

Knikarmscherm onderhoud. Waar te beginnen?

Stap 1: Kies de juiste spons.

Knikarmscherm onderhoud begint bij het kiezen van de juiste spons en schoonmaakmiddel. Er zijn grote misvattingen over het gebruik van verschillende sponzen. Men denkt vaak dat het gebruik van bijvoorbeeld een aluminium spons goed is, omdat de aluminium spons hardnekkige vlekken kan weghalen. Dit klopt, echter raden wij het af om een aluminium spons te gebruiken omdat dit de levensduur van het doek (en dus ook uw nieuw knikarmscherm) verkort. Wij bevelen ten allen tijde een zachte spons aan, voor het schoonmaken van uw nieuw knikarmscherm.

Stap 2: Begin met het schoonmaken van het doek.

Het schoonmaken van het doek is een belangrijke klus. Let op! gebruik geen agressieve, bijtende of schurende schoonmaakmiddelen. Het gebruik van de benoemde schoonmaakmiddelen verkorten de levensduur van uw nieuw knikarmscherm. Dat willen we natuurlijk niet hebben. Goed om te weten is dat het doek (van de screen) al vanaf de fabriek al een waterafstotende laag heeft. Deze laag wilt u niet aantasten met een agressief schoonmaakmiddel.

Mocht u geen risico willen nemen met uw nieuw knikarmscherm en weet u niet welk schoonmaakmiddel u nodig heeft, neem dan contact met ons op. Wij beschikken namelijk over speciaal schoonmaakmiddel, speciaal voor het schoonmaken van uw nieuw knikarmscherm.

Belangrijk!

Het is erg belangrijk dat u uw knikarmscherm-uitvalschermdoek, wanneer deze nat is, het knikarmscherm-uitvalschermdoek altijd goed laat drogen. Waarom? Anders rolt u hem nat omhoog, het doek gaat stikken en is de kans op schimmelvorming erg groot. Nog een gratis tip van ons, speciaal voor u:

TIP: maak uw doek nooit schoon in de volle zon. Zo voorkomt u dat er vlekken in het doek komen.

Het verschil tussen knikarmschermenuitvalschermenns en screens:

Een knikarmscherm of een uitvalscherm heeft natuurlijk ook een doek. Dit doek is net even anders dan het doek van een screen. Het doek is stugger en laat natuurlijk helemaal geen zonlicht door. Bij deze producten is het doek ook een stuk van de gevel verwijderd waardoor het meer kans heeft op vervuiling denk hierbij aan bladeren, vogelpoep etc. Ook hangt het doek meestal vol in de zon waardoor het veel te verduren krijgt.

De moderne doeken (die wij leveren) kunt u zonder zorgen schoonspuiten met uw tuinslang. Gebruik ook weer een zacht schoonmaakmiddel en gebruik een zachte spons om hardnekkige vervuiling te verwijderen. Let wel op: sluit het scherm pas nadat het doek goed heeft kunnen drogen zo voorkomt u een geschimmeld doek. Scharnierende delen kunt u inspuiten met teflon spray (wd40) dit is normaal gesproken niet nodig, maar mocht u het toch gebruiken doe dit dan niet regelmatig. Hoort u iets kraken of piepen is het aan te raden om contact op te nemen met een professional.

Scroll to top
Menu