Goedkope kwalitieve rolluiken

Hoe onderhoud ik mijn nieuwe rolluiken?

U heeft nieuwe rolluiken laten monteren en daar wilt u natuurlijk zo lang mogelijk van blijven genieten. Dan vraagt u uzelf waarschijnlijk af: “wat kan ik zelf doen aan onderhoud voor mijn onlangs gemonteerde rolluiken?”

Hoe onderhoud ik mijn nieuwe rolluiken?

Het is belangrijk dat u uw rolluiken het juiste onderhoud geeft, op het juiste moment. Uw rolluiken beschermen immers uw kostbaarste bezittingen. Hieronder een stappenplan hoe u de levensduur van uw nieuwe rolluiken verlengd.

Stap 1: Kies de juiste spons.

Er zijn grote misvattingen over het gebruik van verschillende sponzen. Men denkt vaak dat het gebruik van bijvoorbeeld een aluminium spons goed is, omdat de aluminium spons hardnekkige vlekken kan weghalen. Dit klopt, echter raden wij het af om een aluminium spons te gebruiken omdat dit de levensduur van de lamellen (en dus ook uw nieuwe rolluiken) verkort. Wij bevelen ten allen tijde een zachte spons aan, voor het schoonmaken van uw nieuwe rolluiken.

Stap 2: Begin met het schoonmaken van de lamellen.

Het schoonmaken van de lamellen is een belangrijke klus. Let op! gebruik geen agressieve, bijtende of schurende schoonmaakmiddelen. Het gebruik van de benoemde schoonmaakmiddelen verkorten de levensduur van uw nieuwe rolluiken. Dat willen we natuurlijk niet hebben. Mocht u geen risico willen nemen met uw nieuwe rolluiken en weet u niet welk schoonmaakmiddel u nodig heeft, neem dan contact met ons op. Wij beschikken namelijk over speciaal schoonmaakmiddel, speciaal voor het schoonmaken van uw nieuwe rolluiken.

Stap 3: Het gebruik van de hogedruk spuit.

Welke delen van uw recent aangeschafte rolluiken mogen nat worden? En welke niet? Rolluiken zijn toch elektrisch? Mag ik mijn nieuwe rolluiken überhaupt wel met een hogedruk spuit schoonspuiten? Dit zijn hele belangrijke vragen. Het gebruik van een hogedruk spuit raden wij niet aan, noch af. Aangezien er in de rolluiken elektrische mechanismen aanwezig zijn, lijkt het ons niet verstandig om met een hogedruk spuit over de mechanismen te spuiten. Mocht u weinig tijd hebben en toch snel uw rolluiken schoon willen hebben? Spuit dan alleen over de aluminium delen van de rolluiken. Wij raden het ten strengste af om over de mechanismen te spuiten. Dit zou fataal kunnen zijn voor de elektrische mechanismen in de rolluiken.

Stap 4: Vergeet de binnenkant van de rolluiken niet!

Het schoonmaken van de binnenkant van uw nieuwe rolluiken lijkt moeilijker dan het eigenlijk is! De binnenkant van een rolluik maakt u schoon door het volgende te doen:

Stap 1: Als eerste, verwijder de voorkap van de rolluik.
Stap 2: Vervolgens, doe het rolluik helemaal omlaag en vervolgens een klein stukje omhoog.
Stap 3: Als laatste, ziet u nu de binnenkant langzaam voorbij komen. Deze kunt u op deze manier gemakkelijk schoonmaken.

PAS OP: Gebruik zo min mogelijk water en vermijd het gebruik van een hogedruk spuit! Pas op dat er geen water zijn weg vind naar de elektrische toevoer. Hierdoor zou een kortsluiting kunnen ontstaan.

Stap 5: Geniet van uw nieuwe, schone en onderhouden rolluiken.

Scroll to top
Menu